wheat.jpg

   

تاسیسات

کاشت داشت و برداشت پنبه

چاپ

پنبه یک نوع محصول کشاورزی‌ست که از الیاف پوشانندهٔ دانهٔ گیاه پنبه با نام علمی (Gossypium) altبه دست می‌آید. پنبه، در تولید نخ وپارچه به کار برده می‌شود
یكی از زراعت های معمول در كشور ، كشت پنبه است.  محصول پنبه به خاطر داشتن ارزش اقتصادی و تجاری، در جهان به طلای سفید معروف می باشد. این گیاه در مناطق «گرم و خشك» و «نیمه خشك» كشت می شود.
پنبه در تأمین پوشاك، روغن، خوراك دام، صنایع و نساجی نقش مهمی ایفا می كند.
یكی از مهم ترین عوامل تولید اقتصادی محصول پنبه در مناطق مختلف، كشت مكانیزه است. برای تولید محصول كافی و مرغوب باید

دستورالعمل تولید کلزا در ایران

چاپ

کلزا (Brassica napus) altیکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی 45-40  درصد روغن و 35-25  درصد پروتئین می باشد. روغن کلزا بدلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع و درصد پایین اسیدهای چرب اشباع همانند زیتون جزء با کیفیت ترین روغن‌های خوراکی است. پروتئین موجود در کنجاله نیز در تغذیه دام و طیور استفاده می شود. این گیاه دارای دو تیپ رشد بهاره (Spring type)  و زمستانه   (Winter type) است که تیپ‌های زمستانه جهت بروز گلدهی نیاز به زمستان گذرانی دارند. در اقالیم معتدل سرد و سرد، ارقام با تیپ رشد زمستانه و در اقالیم گرم و مرطوب شمال، گرم جنوب و معتدل گرم، ارقام با تیپ رشد بهاره کشت می شوند. کشت کلزا تقریباً در تمام اقالیم کشور به

راه‌اندازی یک مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای چقدر تمام می‌شود؟

چاپ

بسیار اتفاق می‌افتد که در جریان راه‌اندازی یا احداث واحد صنعتی، به اصطلاح، کار لنگ می‌شود و حتی بسیاری اوقات اتفاق می‌افتد که واحد صنعتی در نیمه‌های راه متوقف altمی‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، اولین کاری که باید کرد این است که به میزان سرمایه نگاه کرد و یک برآورد هزینه دقیق از کار داشت.سال‌ها، کار تولید بسیار دشوار و مردافکن شده و بسیاری را نیز از میدان به درکرده است، همچنان سعی می‌کنند در این عرصه بمانند و بجنگند. در این میان، بسیار اتفاق می‌افتد که در جریان راه‌اندازی یا احداث واحد صنعتی، به اصطلاح، کار لنگ می‌شود و حتی بسیاری اوقات اتفاق می‌افتد که واحد صنعتی در نیمه‌های راه متوقف می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، اولین کاری که باید کرد این است که به میزان سرمایه نگاه کرد و یک برآورد هزینه دقیق از کار داشت. احداث یک واحد صنعتی اصولی دارد که در نظر گرفتن آنها ضروری

مديريت تغذيه گوسفند

چاپ

مراتع و علوفه جزء ارزانترين منابع خوراكي براي تغذيه گوسفندان محسوب مي شوند. در سيستم چرا ذخيره علوفه گونه هايي مانند: مخلوط علوفه شبدر، و علوفه غلات مانند: علوفه altچاودار، يولاف و جو به منظور رفع نياز مواد خوراكي در زمستان كاهش مي يابد. در سيستم چراي گياهان فرصت بيشتري براي تغذيه گوسفند وجود دارد. چراي بيش از حد مي تواند بيشتر احتياجات انرژي و پروتئين ميش ها را فراهم كند و به عنوان تامين كننده انرژي براي توليد، نگهداري و رشد جايگزين غلات شود.در بسياري از سيستم هاي مرسوم چرا، حيوانات در تمام سال در منطقه اي خاص از مراتع نگهداري مي شوند. در چنين سيستم هايي بايد تعادل صحيح بين دام و مرتع حفظ شود. در فصل زمستان بايد علوفه خشك با كيفيت بالا و كنسانتره مناسب در جيره غذايي ميش ها منظور شود. ميش هاي خشك مي توانند در مرتع به تنهايي نگهداري شده و هنگامي كه با علوفه خشك تغذيه مي شوند ممكن است طي 4 هفته آخر از بره زايي به مكمل هاي افزودني احتياج پيدا كنند.

به حداقل رساندنِ هزینه خوراک طیور

چاپ

بهره گیری از روش های مختلف شامل استفاده از تجربیات فردی و برنامه های کنترل کیفیِ کارآمد تاثیرِ بهتری برکاهشِ هزینه ها و تنظیم فرمولاسیون خوراک جهت بدست آوردنِ بازده بهتر دارد. فرمولاسیون دقیق و علمی توسط کارشاناسان با استفاده از کاهش مقادیر غیرضروری خوراک و تقلیل هزینه های بالای خوراک می تواند نیازهای احتمالی جیره را رفع کندalt.
استفاده از حداقل خوراک یا به کارگیریِ جیره هایی با هزینه کمتر و تاکید بر کاهشِ هزینه نهایی خوراک ممکن است اثرات سوئی بر عملکردِ گله و پتانسیلِ وراثتی داشته باشد. علاوه بر آن تاثیر بر بازده اقتصادی رانیز نمی توان از نظر دور داشت.(نویسنده ضمن آنکه استفادهء بیش ازحد مقادیر اضافی خوراک را توصیه نمی کند و اصول علمی و تجربی را برای فرمولاسیون خوراک مقدم می شمارد ، تاکید بیش از حد بر کاهش هزینه ها را که با افراط به سلامت گله آسیب می رساند را نیز مردود می داند.ـ مترجم ) گا ها برخی تصور می کنند تنها وظیفهء متخصصین علم تغذیه به حداقل رساندن هزینهء خوراک موسسات مرغداری است. اما درک این تصور کمی مشکل است ، به عنوان مثال آیا تا به حال با دامپزشکی مواجه شده اید که تقاضای واکسن ارزانقیمت کند ؟ یا مدیری را دیده اید که فیدر ( دستگاه پخش دان) یا آبخوری ارزانی را بدونِ توجه به دوام و

روش صحيح تهيه و نگهدارى خوراک طيور

چاپ

altدر پرورش طيور، تغذيه درست و تهيه خوراک مناسب ، مهمترين نکته است ، زيرا تغذيه خوب ، سلامت طيور و بالاترين توليد گوشت و تخم مرغ را به همراه دارد. براى رسيدن به بالاترين توليد بايد جيره غذايى طيور براساس نيازهاى غذايى حيوان باشد. اين جيره غذايى براساس سن ، جنس ، نوع توليد و … تهيه مى شود. آزمايش هاى انجام شده نشان مى دهد که طيور، دست کم به چهل ماده غذايى ضرورى نياز دارند. اين ماده هاى غذايى بايد به اندازه کافى و به نسبتى مناسب با يکديگر در جيره غذايى طيور وجود داشته باشند. به طورى که بيشترين سرعت رشد، مناسب ترين تعداد تخمگذارى و توليد مثل را در طيور به وجود آورند. يک جيره غذايى خوب، بالاترين بازدهى استفاده از غذا را به دنبال دارد .

دانه بندي خوراک و اهميت آن در تغذيه طيور

چاپ

پلت کردن و نکات مهم در رابطه با مديريت آنalt
شکي نيست که انتخاب ژنتيکي در طول سالهاي متوالي با هدف افزايش وزن بدن در سنين پائين تر، صفات آناتوميکي و فيزيولوژيکي را تحت تأثير قرار داده است. براي مثال تغييرات آناتوميکي در پرنده در رابطه با ميزان رشد و ميانگين اندازه حفره دهاني پرنده است که به مقدار جزئي افزايش مي يابد. در ابتدا اين مسئله ممکن است ناچيز به نظر بيايد، اما حتي يک تغيير کوچک ممکن است ريزش دان و زمان تغذيه را تحت تأثير قرار دهد.تحقيقات نشان داده است آناتومي سيستم هضمي پرنده تحت تأثير اندازه ذرات دان قرار مي گيرد که مي تواند در جذب مواد مغذي موثر باشد. از نظر آناتوميکي، پرنده به دليل عدم داشتن دندان و نياز به گرفتن دان براي مصرف آن، نمي تواند به راحتي دان را برداشت کند. عدم يکنواختي ذرات دان باعث افزايش ضايعات دان شده و ذرات ريزتر دان به راحتي از دهان پرنده به زمين ريخته مي شود. البته ارتفاع دانخوريها نيز مهم است. استقرار دانخوريها در بالاتر و يا پائين تر از حد مطلوب در مقدار ضايعات دان تأثير خواهد داشت. وجود ذرات ريز دان در دانخوري، موجب خواهد شد تا پرنده انرژي بيشتري را صرف مصرف دان کرده و اين امر موجب کاهش بازده غذايي مي شود. پرندگان امروزي، جوان و داراي وزن سنگين تري بوده و قادر به ايستادن در دوره هاي زماني طولاني نيستند.

اهمیت استفاده از خوراک پلت شده در تغذیه دام و طیور

چاپ

یکی از روشهایی که در هنگام ساخت خوراک مورد استفاده قرار می گیرد پلت کردن خوراک است. در این شیوه تولید خوراک مواد مخلوط شده تشکیل دهنده ابتدا از یک محفظه لوله altای شکل Conditioner عبور می کند. این محفظه دارای یک محور بوده که تعدادی تیغه ی پارویی شکل روی آن نصب شده که حرکت این محور باعث عبور مواد از این محفظه می شود. البته لازم است که بخار ورودی دارای دمای حدود 120 درجه سانتیگراد باشد تا باعث مرطوب شدن بیش از حد مواد نشود. مواد خوراکی هنگام عبور از این محفظه کاملاً با بخار مخلوط شده در نتیجه رطوبت آنها به حدود 70 تا 80 درجه سانتیگراد می رسد. دمای بیش از این باعث تخریب بعضی از مواد مغذی خوراک مانند ویتامینها و آنزیمها می شود. پس از این مرحله مواد وارد دستگاه پلت می شود و تحت فشار غلطکها (Rollers) از منافذ دای (Day) عبور می کند و با تیغه ای که در هنگام سطح خارجی آن نصب شده بریده می شود. طول دانه های پلت را می توان با تنظیم این تیغه ها تغییر داد. به منظور کاهش هزینه پلت مقداری چربی به خوراک افزوده می شود که این عمل با در نظر گرفتن قیمت چربی و همچنین تأثیر آن بر عملکرد گله از جمله ذخیره شدن چربی بیشتر در لاشه صورت می گیرد. بررسی های کارشناسی نشان داده است که استفاده از خوراک پلت شده دارای مزایایی است که موجب بهبود عملکرد گله و کاهش ضریب تبدیل می شود.

آموزش غذا دهی به ماهی ها

چاپ

alt غذا دهي با غذاده پاندولی
این غذاده دارای یک مخزن یه حجم 25 تا 100 لیتر است که غذا را در آن ریخته و از سوراخی که در زیر آن است خارج می شود. در محل سوراخ صفحه ای تعبیه شده است که حرکت آن بوسیله یک میله عمودی متصل به آن سردیگر آن در آب و بالای سطح استخرآویزان است میسر می شود. ماهی ضمن ضربه زدن به میله باعث حرکت صفحه و خروج پلت های غذایی از مخزن غذا می شود.

از معایب آن هجوم ماهی ها در یک نقطه برای خوردن غذا ، احتمال گیر کردن پلت در مسیر، اشکال در ثابت کردن دستگاه در محل و اختلال در کار تمیز کردن استخرها و سایر عملیات جداسازی و دسته بندی ماهیان است. در این روش نیز احتمال تلف شدن غذا و عدم مصرف غذاهای ریخته شده در اثر حرکات آبی و باد وجود دارد. از مزایای این دستگاه کاهش نیروی انسانی ، سادگی و امکان ساخت آن در همه جا و در اختیار بودن بطور دائم برای ماهیان است. البته این نوع غذاده برای ماهی های بالای 30 گرم مناسب بوده و این یکی از محدودیت های این سیستم است که ماهیان کوچکتر نمی توانند به پانول ضربه زنند و غذا بگیرند. مهمترین محل نصب این غذاده در وسط استخر است.

آموزش نحوه احداث استخرهای پرورشی ماهیان گرم آبی

چاپ

روش کارalt:
همان طور که میدانیم پرورش ماهیان گرم آبی هما نند عملیا ت کشاورزی نیاز به بستر حا صلخیزی دارد. برای ساخت دیواره های استخر،ابتدا محل ساخت دیواره های استخر را به عمق یک متر گود
برداری می کنند، سپس کانال به وجود آمده را توسط سنگ وچوب پر مکنند تا دیوارها از پی محکمی برخوردار شوند.سپس روی کانال خاک می ریزند وآن را می کوبند.این عملیات باید با حوصله صورت گیرد.برای این کار ابتدا به میزان 20 سانتی متر خاک ریزی می شود و بعد ازآب پاشی روی خاک دیوار،آن را میکوبند.خاک مورد نیاز برای ساخت دیواره نیز از کف استخر تا مین میشود.این عمل آن قدر تکرار می شود تا ساخت دیواره ی استخر با شیب 5/1 :1 به اتمام برسد. مرحله ی بعدی در ساخت استخر که بسیار حا ئز اهمیت است، طراحی و ساخت ورودی و خروجی استخر است. برای ساخت دریچه ورودی آب معمو لا از یک لوله ی فلزی یا بتو نی با قطر مناسب در بالای دیوار ه ی استخر استفاده می شود که این لوله یک شیر فلکه دارد.در زیر محل ورود آب از لوله به استخر نیز یک جعبه ثابت با کف توری قرار دارد که از ورود ماهیان هرز ،جانوران مضر مو جود در آب، آشغال واجسام درشت جلو گیری می کند.

صفحه 2 از 5