hen.jpg

تاسیسات

پنج ریسک واحدهای مرغداری

چاپ

altمشکلات صنعت طیور کشور، به مسائل مختلفی مربوط می‌شود که یکی از مهم‌ترین آنها ریسک‌های پیش روی مرغداران است
 در این مقاله اهم مسائل و مشکلات صنعت طیور ایران تبیین شده است. از بازار صنعت که به شکل رقابت کامل است تا ساختار صنعت که جزیره‌ای و خرده‌مالکی است توضیح داده شده و به مسائلی از قبیل وضع تشکل‌ها، بهره‌وری پایین صنعت طیور ایارن که در بخش گوشتی لااقل ۲۰ درصد از کشورهای پیشرفته کمتر است همراه با مسائل مربوط به مصرف سوخت و فرسودگی صنعت اشاره شده است. چهار فقره از ریسک‌هایی که گریبان‌گیر صنعت طیور ایران

هزینه نگهداری مرغ و ارتباط آن با تغذیه (مقاله کوتاه کاربردی)

چاپ

altتغذیه به‌ویژه در صنعت طیور، اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، به‌طوری‌که ۷۰ درصد هزینه صاحبان این کسب‌وکار را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین شناسایی چالش‌ها و مشکلات این عرصه برای مدیریت بهتر بسیار ضروری است.در سال ۱۳۳۳ با واردات تعدادی از نژادهای گوشتی مانند پلیموت راک توسط سازمان دامپروری کشور پرورش صنعتی طیور در ایران آغاز شد. اکنون چهار مجموعه پرورش مرغ اجداد گوشتی، حدود ۴۵۰ مزرعه پرورش مرغ مادر و ۲۴ هزار مزرعه پرورش جوجه گوشتی، ظرفیت تولید ۱,۲ میلیارد جوجه گوشتی در سال را فراهم کرده است. این حجم فعالیت منجر به تولید دو میلیون و ۲۸۰ هزار تن گوشت مرغ در سال

ملاس در تغذیه دام و طیور

چاپ

altاز ملاس بصورت مختلف مي‌توان در تغذيه دام و طيور استفاده كرد.پاشيدن ملاس روي علوفه خشبي و بد خوراك ـ در اين روش ملاس بطور مستقيم و یا پس از رقيق شدن در آخور روي علوفه خشبي پاشيده مي‌شود. اين روش سبب افزايش مصرف علوفه توسط دام مي‌شود.حل نمودن اوره در آب گرم و مخلوط كردن آن با ملاس و پاشيدن مخلوط فوق روي غذاها در آخور.تغذيه ملاس رقيق شده و يا رقيق نشده به صورت ليسيدني,بدين ترتيب كه ملاس

نگاهی بر صنعت گوشت مرغ در دنیا و جایگاه ایران (جدول + نمودار)

چاپ

alt
نگاهی بر صنعت طیور ایران و جهان در بخش گوشت مرغ ,شرح در جداول و نمودارهای زیر:

به حداقل رساندن هزینه خوراک طیور

چاپ

altبهره گیری از روش های مختلف شامل استفاده از تجربیات فردی و برنامه های کنترل کیفیِ کارآمد تاثیرِ بهتری برکاهشِ هزینه ها و تنظیم فرمولاسیون خوراک جهت بدست آوردنِ بازده بهتر دارد. فرمولاسیون دقیق و علمی توسط کارشاناسان با استفاده از کاهش مقادیر غیرضروری خوراک و تقلیل هزینه های بالای خوراک می تواند نیازهای احتمالی جیره را رفع کند.
استفاده از حداقل خوراک یا به کارگیریِ جیره هایی با هزینه کمتر و تاکید بر کاهشِ هزینه نهایی خوراک ممکن است اثرات سوئی بر عملکردِ گله و پتانسیلِ وراثتی داشته باشد. علاوه بر آن تاثیر بر بازده اقتصادی رانیز نمی توان از نظر

کاشت داشت و برداشت پنبه

چاپ

پنبه یک نوع محصول کشاورزی‌ست که از الیاف پوشانندهٔ دانهٔ گیاه پنبه با نام علمی (Gossypium) altبه دست می‌آید. پنبه، در تولید نخ وپارچه به کار برده می‌شود
یكی از زراعت های معمول در كشور ، كشت پنبه است.  محصول پنبه به خاطر داشتن ارزش اقتصادی و تجاری، در جهان به طلای سفید معروف می باشد. این گیاه در مناطق «گرم و خشك» و «نیمه خشك» كشت می شود.
پنبه در تأمین پوشاك، روغن، خوراك دام، صنایع و نساجی نقش مهمی ایفا می كند.
یكی از مهم ترین عوامل تولید اقتصادی محصول پنبه در مناطق مختلف، كشت مكانیزه است. برای تولید محصول كافی و مرغوب باید

دستورالعمل تولید کلزا در ایران

چاپ

کلزا (Brassica napus) altیکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی 45-40  درصد روغن و 35-25  درصد پروتئین می باشد. روغن کلزا بدلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع و درصد پایین اسیدهای چرب اشباع همانند زیتون جزء با کیفیت ترین روغن‌های خوراکی است. پروتئین موجود در کنجاله نیز در تغذیه دام و طیور استفاده می شود. این گیاه دارای دو تیپ رشد بهاره (Spring type)  و زمستانه   (Winter type) است که تیپ‌های زمستانه جهت بروز گلدهی نیاز به زمستان گذرانی دارند. در اقالیم معتدل سرد و سرد، ارقام با تیپ رشد زمستانه و در اقالیم گرم و مرطوب شمال، گرم جنوب و معتدل گرم، ارقام با تیپ رشد بهاره کشت می شوند. کشت کلزا تقریباً در تمام اقالیم کشور به

راه‌اندازی یک مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای چقدر تمام می‌شود؟

چاپ

بسیار اتفاق می‌افتد که در جریان راه‌اندازی یا احداث واحد صنعتی، به اصطلاح، کار لنگ می‌شود و حتی بسیاری اوقات اتفاق می‌افتد که واحد صنعتی در نیمه‌های راه متوقف altمی‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، اولین کاری که باید کرد این است که به میزان سرمایه نگاه کرد و یک برآورد هزینه دقیق از کار داشت.سال‌ها، کار تولید بسیار دشوار و مردافکن شده و بسیاری را نیز از میدان به درکرده است، همچنان سعی می‌کنند در این عرصه بمانند و بجنگند. در این میان، بسیار اتفاق می‌افتد که در جریان راه‌اندازی یا احداث واحد صنعتی، به اصطلاح، کار لنگ می‌شود و حتی بسیاری اوقات اتفاق می‌افتد که واحد صنعتی در نیمه‌های راه متوقف می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، اولین کاری که باید کرد این است که به میزان سرمایه نگاه کرد و یک برآورد هزینه دقیق از کار داشت. احداث یک واحد صنعتی اصولی دارد که در نظر گرفتن آنها ضروری

مديريت تغذيه گوسفند

چاپ

مراتع و علوفه جزء ارزانترين منابع خوراكي براي تغذيه گوسفندان محسوب مي شوند. در سيستم چرا ذخيره علوفه گونه هايي مانند: مخلوط علوفه شبدر، و علوفه غلات مانند: علوفه altچاودار، يولاف و جو به منظور رفع نياز مواد خوراكي در زمستان كاهش مي يابد. در سيستم چراي گياهان فرصت بيشتري براي تغذيه گوسفند وجود دارد. چراي بيش از حد مي تواند بيشتر احتياجات انرژي و پروتئين ميش ها را فراهم كند و به عنوان تامين كننده انرژي براي توليد، نگهداري و رشد جايگزين غلات شود.در بسياري از سيستم هاي مرسوم چرا، حيوانات در تمام سال در منطقه اي خاص از مراتع نگهداري مي شوند. در چنين سيستم هايي بايد تعادل صحيح بين دام و مرتع حفظ شود. در فصل زمستان بايد علوفه خشك با كيفيت بالا و كنسانتره مناسب در جيره غذايي ميش ها منظور شود. ميش هاي خشك مي توانند در مرتع به تنهايي نگهداري شده و هنگامي كه با علوفه خشك تغذيه مي شوند ممكن است طي 4 هفته آخر از بره زايي به مكمل هاي افزودني احتياج پيدا كنند.

به حداقل رساندنِ هزینه خوراک طیور

چاپ

بهره گیری از روش های مختلف شامل استفاده از تجربیات فردی و برنامه های کنترل کیفیِ کارآمد تاثیرِ بهتری برکاهشِ هزینه ها و تنظیم فرمولاسیون خوراک جهت بدست آوردنِ بازده بهتر دارد. فرمولاسیون دقیق و علمی توسط کارشاناسان با استفاده از کاهش مقادیر غیرضروری خوراک و تقلیل هزینه های بالای خوراک می تواند نیازهای احتمالی جیره را رفع کندalt.
استفاده از حداقل خوراک یا به کارگیریِ جیره هایی با هزینه کمتر و تاکید بر کاهشِ هزینه نهایی خوراک ممکن است اثرات سوئی بر عملکردِ گله و پتانسیلِ وراثتی داشته باشد. علاوه بر آن تاثیر بر بازده اقتصادی رانیز نمی توان از نظر دور داشت.(نویسنده ضمن آنکه استفادهء بیش ازحد مقادیر اضافی خوراک را توصیه نمی کند و اصول علمی و تجربی را برای فرمولاسیون خوراک مقدم می شمارد ، تاکید بیش از حد بر کاهش هزینه ها را که با افراط به سلامت گله آسیب می رساند را نیز مردود می داند.ـ مترجم ) گا ها برخی تصور می کنند تنها وظیفهء متخصصین علم تغذیه به حداقل رساندن هزینهء خوراک موسسات مرغداری است. اما درک این تصور کمی مشکل است ، به عنوان مثال آیا تا به حال با دامپزشکی مواجه شده اید که تقاضای واکسن ارزانقیمت کند ؟ یا مدیری را دیده اید که فیدر ( دستگاه پخش دان) یا آبخوری ارزانی را بدونِ توجه به دوام و

صفحه 2 از 6