corn.jpg

   
   

جوجه کشی

تخمگذاری مرغ ها بر روی زمین و خطرات آن‏

چاپ

مرغ ها عموماً ترجیح می دهند که در لانه تخمگذاری داشته باشند اما گاهی اوقات هم دیده می شود که بر روی ‏زمین محوطه و یا altکف مرغداری تخم گذاشته اند‏‎ .‎
در تحقیق و بررسی ای که در این خصوص توسط دانشگاه علوم پزشکی‎ Bristol ‎انگلستان صورت گرفته محققین ‏در خصوص این مشکل و میزان شیوع آن در مرغداری ها و همچنین عوامل تأثیرگذار بر روی آن از مرغداران ‏تحقیق به عمل آوردند. در واقع محققین در سدد کشف رابطه ای میان عوامل ذیل با شدت و تکرار میزان ‏تخمگذاری بر روی زمین بودند‏‎ :‎
‎-‎تأثیر ژن و گونۀ مرغ ؛ به نظر می آید که گونه های خاصی از مرغ ها این عمل را بیشتر انجام می دهند‏‎ .‎

راهنمای پرورش اردک

چاپ

altپرورش اردک یکی از رشته های پرورش طیور می باشد که اگر چه امروزه در برخی از کشور ها توسعه و رشد چشم گیری داشته و به صورت صنعتی انجام می شود ,اما در ایران با آنکه  سابقه تاریخی از دوره ماد ها و هخامنشیان و شاید هم پیشاز آن وجود داشته اما امروزه بسیار ضعیف و کم کار شده استو بیشتر به صورت سنتی در برخی از روستا ها به ویژه در روستا های نواحی شمالی کشور به صورت محدود پرورش داده می شوند.پرورش اردک به مراتب از پرورش مرغ آسانتر بوده و در عین حال گوشت این پرنده نیز بسیار لذیذ بوده و نسبت به پرندگانی همچون مزغ و بوقلمون در برابر بیماری ها مقاوم تر می باشد.
 شناخت اردک:
اردکها از نظر علمی جزء شاخه طناب داران و رده پرندگان و راسته غاز سانان و خانواده مرغابی سانان  می باشد. بدن این پرنده  کشیده و کوتاه بوده و دارای نوک پهنی است . دمای بدن آن 40.7 درجه سانتی گراد وتعداد ضربان قلب آن 312  بار در دقیقه و تعداد تنفس 16 تا 28 بار در دقیقه می باشد.در زیر پوست بدن یک لایه چربی وجود دارد که به عنوان عایق حرارتی عمل میکند پر ها سر تا سر بدن اردک را می پوشانند .از ویژگی مهم این پر ها آن است که حالت روغنی دارند که سبب می شود آب و روطوبت به پوست بدن نرسد.دم اردک دارای 20 تا 24 پر می باشد .پاها کوتاه و دارای 3 انگشت مب باشد و این انگشتان به وسیله پرده هایی به هم وصل هستند.

حمل و نقل جوجه ها به سالن

چاپ

altبراي حمل و نقل جوجه به سالن نكات زير بايد رعايت شود
1- از كاميون مناسب استفاده شود
2- قبل از بارگيري كاميون ضد عفوني گردد
3- تخليه و بارگيري سريعا انجام گيرد
4- دماي 22 تا 24 درجه در كاميون براي حمل جوجه كافي است.
كارتن جوجه بايد از جنس مرغوب و محكم باشد. در تابستان در هر كارتن 80 قطعه جوجه و در زمستان در هر كارتن با قطعه جوجه مي ريزند. بين كارتن جوجه ها بايد فضاي كافي موجود باشد تا هوا جابجا شود. و وقتي جوجه ها به مزرعه رسيدند بايد سريعا تخليه گردند. دماي آب مورد استفاده جوجه يكروزه 20 درجه سانتي گراد مناسب است.

تولک بردن مرغ تخم گذار

چاپ

altتولک بردن گله تخمگذار از دهه 1930در امریکا متداول شد.تولک بردن مرغ گوشتی برای اولین بار در دهه 1370 در بین پرورش دهندگان مرغ مادر ما رواج یافت که بعضا نتایج وعملکردهای متفاوتی برای سیکل دوم تولید در بین پرورش دهندگان در بر داشت.تولک بردن دارای منزایا ومنافع اقتصادی قابل توجهی است.
در این مقاله سعی بر این بوده است که برنامه تولک به طور اصولی مورد بررسی قرارگیرد.امید انداریم که نتوانسته باشیم گوشهای ازنیاز علاقمندان به مطالعه این موضوع را براودهگردانیم.
اصول لازم جهت تولک بردن گله:
1- کاهش وزن بدن:
با کاهش وزن می توان چربی های اضافی بدن را از بین برد،که قطع کامل تولیدرابه دنبال دارد وباعث اماده شدن دستگاه تولید مثلی برای تولید مجدد میشود.به نظر میرسد که کاهش وزن یکی از عوامل مهم در افزایش ماندگاری (Livability)حیوان بوده وسبب حفظ سلامتی پرنده میشود.

اثر پودر دارچین بر عملکرد جوجه های گوشتی در دوره آغازین و رشد

چاپ

altتاثیر پودر دارچین بر عملکرد و خصوصیات لاشه 240 قطعه جوجه گوشتی ماده نژاد راس در یک طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در دوره آغازین و رشد 6 تیمار آزمایشی شامل تیمار شاهد با جیره بدون افزودنی، تیمار با 15 قسمت در میلیون ویرجینیامایسین، تیمار با 1/0 درصد پودر دارچیــن، تیمار با 2/0 درصد پودر دارچین، تیمار با 3/0 درصد پودر دارچین و تیمار با 4/0 درصد پودر دارچین بود. در پایان هفته اول، میانگین وزن بدن برای تیمار حاوی 2/0 درصد پودر دارچین بیشترین و برای تیمار شاهد کمترین و اختلافشان معنی دار بود. میزان مصرف خوراک در هفته دوم، در تیمارهای حاوی 2/0 و 4/0 درصد پودر دارچین بطور معنی داری نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود. ضریب تبدیل غذایی در هفته اول در تیمارهای حاوی 1/0 و 2/0 درصد پودر دارچین کمترین و اختلافشان با

نکاتی راجع به جوجه کشی بوقلمون

چاپ

altجوجه بوقلمون را می توان مانند جوجه مرغ به وسیله جوجه کشی طبیعی یا جوجه کشی مصنوعی تهیه کرد در پرورش صنعتی بوقلمون معمولااز جوجه کشی مصنوعی استفاده میشود
تخم ها باید دارای اندازه مناسب برای جوجه کشی باشد .
حرارت نا مناسب ،نگهداری طولانی وبالاخره دستکاری وتکان شدید تخم باعث نابودی جنین داخل تخم میشود .
مدت جوجه دراوری در بوقلمون ۲۸ روز است . معمولا جوجه ها از روز ۲۷ شروع به نوک زدن و درآمدن از تخم میکنند .
تشکیلات جوجه کشی باید از سطح بهداشتی بالایی برخوردار باشد .
ضدعفونی دستگاه وتخم ها باید قبل و بعد از هربار جوجه کشی انجام شود
حرارت لازم برای جوجه کشی ۳۷-۳۸ درجه سانتیگراد میباشد
رطوبت نسبی باید در حدود ۶۰درصد در ۲۴ روز اول و ۷۰ درصد در ۴ روز آخر باشد .
عمل چرخاندن و تهویه نیز باید بصورت مطلوب انجام شود .
نکات مهم در جوجه ریزی

روش جوجه کشی از تخم مرغ

چاپ

altروش جوجه گیری تخم مرغ نطفه دار توسط ماشین های جوجه ماشینی ساخت شرکت اندیشه سبز:طول دوره جوجه کشی در مرغ و تخم مرغ 21 روز می باشد .  18 روز اول  آن در ستر و 3 روز آن در هچر می باشد. بعد از خارج کردن تخم مرغ های نطفه دار از یخچال انها را به مدت 6 تا 8 ساعت در دمای معمولی اتاق قرار دهید ؛ دستگاه جوجه کشی را 24 ساعت قبل روشن کرده و دما را روی 38 درجه تنظیم کنید و میزان رطوبت 55 تا 60درصد باشد.تخم مرغ ها به گونه ای در دستگاه قرار دهید که قسمت پهن آنها رو به بالا باشد، در مدت 18 روز اول  میزان چرخش هر ساعت یک بار و میزان حرارت 38 درجه و البته میزان رطوبت 55 تا 60 درصد خواهد بود ، بعد از 18 روز دستگاه را در حالت هچ (هچر) قرار می دهیم و به مدت سه روز میزان رطوبت را به 70درصد و میزان حرارت را

مديريت جوجه ريزي و هفته اول

چاپ

altجوجه یکروزه موجودی حساس و ظریف بوده ، به آسانی از عوامل نامساعد محیطی تاثیر نامطلوب می پذیرد . با پیشرفت ژنتیکی و بهبود توان تولید ، جوجه ها حساسیت بیشتری نسبت به عوامل محیطی یافته اند . لذا مدیریت صحیح ، سخت تر شده و اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در بسیاری از موارد تنها با اصلاح بعضی روشها و شیوه های قدیمی میتوان عملکرد گله را به نحو قابل توجهی ارتقا داده و سود بیشتری حاصل نمود .
 

نقش جوجه كشي در صنعت پرورش طيور

چاپ

altصنعت جوجه کشی یکی از شاخه های مرغداریست که نقش مهمی در پیشرفت آن ایفاء می نماید گسترش این صنعت در کشور ما همزمان با توسعة مرغداری و از 20 سال پیش آغاز گردیده و هم اکنون تعداد زیادی ماشین بزرگ اکثراً به ظرفیتهای 70 تا 100 هزار تخم مرغ در هر نوبت در مؤسسات جوجه کشی بخشهای دولتی و خصوصی به تولید جوجه یکروزه می‌پردازند.
کل ظرفیت ماشینهای جوجه کشی موجود در کشور حدود 300 تا 350 میلیون در سال بالغ می‌گردد.
بیش از نیمی از تخم مرغ های جوجه کشی مورد نیاز ما از خارج وارد می‌گردد و بقیه از مرغهای مادر داخلی تولید شده و بدین ترتیب در حال حاضر برای گردش کار جوجه کشی و تأمین جوجة یکروزه، به خارج وابسته می باشیم.

 

تاثیر سه واریته سورگوم بر کمیت و کیفیت تخم مرغ مرغ های تخمگذار

چاپ

altبه منظور ارزیابی سه واریته سورگوم با سطوح مختلفت تانن بر عملکرد کمی و کیفی تخم مرغمرغهای تخمگذار ٬ ۱۹۵قطعه مرغ تخمگذار لگهورن به ۶۵ گروه ۳تایی تقسیم شد و تاثیر سهواریته سورگوم (کم ٬ متوسط و پرتانن)که در سطوح ۲۵ ٬ ۵۰ ٬ ۷۵ و ۱۰۰ درصد جایگزینذرت در جیره شاهد شد در طی ۱۲ هفته تولید مورد مطالعه قرار گرفت. جایگزینی سورگومبجای ذرت باعث افزایش تولید و وزن تخم مرغ شد٬ اما فقط افزایش وزن تخم مرغ معنی داربود(۰۵/۰>پی).تاثیر واریته و سطح جایگزینی 

صفحه 3 از 5