تاثیر پودر دارچین بر عملکرد و خصوصیات لاشه 240 قطعه جوجه گوشتی ماده نژاد راس در یک طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در دوره آغازین و رشد 6 تیمار آزمایشی شامل تیمار شاهد با جیره بدون افزودنی، تیمار با 15 قسمت در میلیون ویرجینیامایسین، تیمار با 1/0 درصد پودر دارچیــن، تیمار با 2/0 درصد پودر دارچین، تیمار با 3/0 درصد پودر دارچین و تیمار با 4/0 درصد پودر دارچین بود. در پایان هفته اول، میانگین وزن بدن برای تیمار حاوی 2/0 درصد پودر دارچین بیشترین و برای تیمار شاهد کمترین و اختلافشان معنی دار بود. میزان مصرف خوراک در هفته دوم، در تیمارهای حاوی 2/0 و 4/0 درصد پودر دارچین بطور معنی داری نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود. ضریب تبدیل غذایی در هفته اول در تیمارهای حاوی 1/0 و 2/0 درصد پودر دارچین کمترین و اختلافشان با
جوجه کشی
اثر پودر دارچین بر عملکرد جوجه های گوشتی در دوره آغازین و رشد
نکاتی راجع به جوجه کشی بوقلمون
جوجه بوقلمون را می توان مانند جوجه مرغ به وسیله جوجه کشی طبیعی یا جوجه کشی مصنوعی تهیه کرد در پرورش صنعتی بوقلمون معمولااز جوجه کشی مصنوعی استفاده میشود
تخم ها باید دارای اندازه مناسب برای جوجه کشی باشد .
حرارت نا مناسب ،نگهداری طولانی وبالاخره دستکاری وتکان شدید تخم باعث نابودی جنین داخل تخم میشود .
مدت جوجه دراوری در بوقلمون ۲۸ روز است . معمولا جوجه ها از روز ۲۷ شروع به نوک زدن و درآمدن از تخم میکنند .
تشکیلات جوجه کشی باید از سطح بهداشتی بالایی برخوردار باشد .
ضدعفونی دستگاه وتخم ها باید قبل و بعد از هربار جوجه کشی انجام شود
حرارت لازم برای جوجه کشی ۳۷-۳۸ درجه سانتیگراد میباشد
رطوبت نسبی باید در حدود ۶۰درصد در ۲۴ روز اول و ۷۰ درصد در ۴ روز آخر باشد .
عمل چرخاندن و تهویه نیز باید بصورت مطلوب انجام شود .
نکات مهم در جوجه ریزی
روش جوجه کشی از تخم مرغ
روش جوجه گیری تخم مرغ نطفه دار توسط ماشین های جوجه ماشینی ساخت شرکت اندیشه سبز:طول دوره جوجه کشی در مرغ و تخم مرغ 21 روز می باشد . 18 روز اول آن در ستر و 3 روز آن در هچر می باشد. بعد از خارج کردن تخم مرغ های نطفه دار از یخچال انها را به مدت 6 تا 8 ساعت در دمای معمولی اتاق قرار دهید ؛ دستگاه جوجه کشی را 24 ساعت قبل روشن کرده و دما را روی 38 درجه تنظیم کنید و میزان رطوبت 55 تا 60درصد باشد.تخم مرغ ها به گونه ای در دستگاه قرار دهید که قسمت پهن آنها رو به بالا باشد، در مدت 18 روز اول میزان چرخش هر ساعت یک بار و میزان حرارت 38 درجه و البته میزان رطوبت 55 تا 60 درصد خواهد بود ، بعد از 18 روز دستگاه را در حالت هچ (هچر) قرار می دهیم و به مدت سه روز میزان رطوبت را به 70درصد و میزان حرارت را
مديريت جوجه ريزي و هفته اول
جوجه یکروزه موجودی حساس و ظریف بوده ، به آسانی از عوامل نامساعد محیطی تاثیر نامطلوب می پذیرد . با پیشرفت ژنتیکی و بهبود توان تولید ، جوجه ها حساسیت بیشتری نسبت به عوامل محیطی یافته اند . لذا مدیریت صحیح ، سخت تر شده و اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در بسیاری از موارد تنها با اصلاح بعضی روشها و شیوه های قدیمی میتوان عملکرد گله را به نحو قابل توجهی ارتقا داده و سود بیشتری حاصل نمود .
نقش جوجه كشي در صنعت پرورش طيور
صنعت جوجه کشی یکی از شاخه های مرغداریست که نقش مهمی در پیشرفت آن ایفاء می نماید گسترش این صنعت در کشور ما همزمان با توسعة مرغداری و از 20 سال پیش آغاز گردیده و هم اکنون تعداد زیادی ماشین بزرگ اکثراً به ظرفیتهای 70 تا 100 هزار تخم مرغ در هر نوبت در مؤسسات جوجه کشی بخشهای دولتی و خصوصی به تولید جوجه یکروزه میپردازند.
کل ظرفیت ماشینهای جوجه کشی موجود در کشور حدود 300 تا 350 میلیون در سال بالغ میگردد.
بیش از نیمی از تخم مرغ های جوجه کشی مورد نیاز ما از خارج وارد میگردد و بقیه از مرغهای مادر داخلی تولید شده و بدین ترتیب در حال حاضر برای گردش کار جوجه کشی و تأمین جوجة یکروزه، به خارج وابسته می باشیم.
تاثیر سه واریته سورگوم بر کمیت و کیفیت تخم مرغ مرغ های تخمگذار
به منظور ارزیابی سه واریته سورگوم با سطوح مختلفت تانن بر عملکرد کمی و کیفی تخم مرغمرغهای تخمگذار ٬ ۱۹۵قطعه مرغ تخمگذار لگهورن به ۶۵ گروه ۳تایی تقسیم شد و تاثیر سهواریته سورگوم (کم ٬ متوسط و پرتانن)که در سطوح ۲۵ ٬ ۵۰ ٬ ۷۵ و ۱۰۰ درصد جایگزینذرت در جیره شاهد شد در طی ۱۲ هفته تولید مورد مطالعه قرار گرفت. جایگزینی سورگومبجای ذرت باعث افزایش تولید و وزن تخم مرغ شد٬ اما فقط افزایش وزن تخم مرغ معنی داربود(۰۵/۰>پی).تاثیر واریته و سطح جایگزینی
صنعت جوجه کشی و مرغداری
مشكلات عملی جوجه درآوری در كارخانههای جوجهكشی
تغییر مشكلات مشاهده شده در كارخانجات جوجهكشی در ارتباط با قابلیت جوجه درآوری نیز به سه بخش تقسیم می گردد:
1- مشكلات ناشی از كارخانههای جوجهكشی
2- روش حمل و نقل
3- مشكلات گله مرغ مادر
لازم است كه در هفته اول انكوباسیون توسط نوربینی (candling) و بررسی دقیقتخممرغ های هچ نشده هر چه سریعتر مشكلات تشخیص داده شوند.
انالیز و بررسی موارد باقیمانده هچری روش تشخیص دقیقی نمیباشد اگرچه ابزار مفیدی برای تعیین محدودههای آزمونهای بعدی فراهم میآورد.
بررسی اثرغلظت آمونیاک و گردوغباربرعملکردجوجه های گوشتی
درمرغداریها فاکتور های متغیری ازقبیل دی اکسیدکربن
آمونیاک,حرارت و گردوغبار وجود دارد.
تجزیه میکروبی مدفوع وبستر باعث آلودگی هوای مرغداری وتولید گردوغبار و آمونیاک در سالن می شود.
انتشار آمونیاک وذرات معلق درهوا باعث ایجاد بیماری تنفسیدرطیور و همچنین ایجاد بوی بد درمحیط می شود.
صنعت مرغداری عامل 11% ازکل آلودگی هوایی است که صنعت کشاورزی
شناسایی عوامل موثر بر کاهش میزان جوجه درآوری
هدف اصلی از پرورش طيور و خواباندن تخم مرغهای قابل جوجه کشی آنها تولیدجوجه سالم از تخم مرغهای موجود می باشد درعمل ، دستیابی به این هدف به ندرت امکان پذیر می باشد . انتظار می رود که ازهر100 عدد تخم مرغ خوابانده شده در دستگاه جوجه کشی به طورمتوسط 85 تا 95 جوجه بدست آید درصد حقیقی جوجه های از تخم خارج شده تا حد زیادی به سن گله تخمگذار و شرایط نگهداری و ذخیره تخم مرغ بستگی دارد گاهی اوقات
مطالب بیشتر...
صفحه 4 از 6