نکاتي مهم براي ذخيره و نگهداری طولاني مدت گندم

چاپ

 altبه منظور حفظ کيفيت مطلوب غلات، نگهداري و ذخيره آنها به شيوهاي که تازگيشان حفظ گردد، نکته اي حائز اهميت است. بنابراين، بايد نکات مربوط به ذخيره سازي صحيح فرا گرفته شود در غير اين صورت، با افت ويژگيهاي کيفي محصول، سود تمام شده براي کشاورز نيز به گونهاي چشمگير کاهش خواهد يافت.در اين بخش، نکات مربوط به ذخيره سازي گندم براي دورهاي يکساله بيان شده است. در زمان برداشت، محصول جديد را درون انبارهايي که از محصول سال گذشته پاک شده، ذخيره کنيد.

زماني که انبار پر شد، فنها را روشن کنيد تا با حذف گرماي اضافي موجود در انبار، از فساد دانه ها جلوگيري شود.
دو تا سه هفته پس از برداشت، بخش مرکزي انبار را خالي کنيد.
سي تا چهل روز پس از برداشت، گندم را به انبار ديگري انتقال دهيد. مطمئن شويد که انبار کاملاً تميز بوده و از قبل ضدعفوني شده است.
قرص هاي فسفين را به تعداد 90 قرص به ازاي هر 1000 بوشل گندم در انبار قرار دهيد. قرصها را به گونه اي توزيع کنيد که همه بخشهاي انبار به طور مساوي از ورود آفات و حشرات حفظ شوند.
مطمئن شويد که فنها به درستي در کنار دريچه ها تعبيه شدهاند تا از خروج هرگونه گاز ممانعت شود.
علامت هشدار را روي تمامي درها و نزديک پله ها نصب کنيد.
انبار بايد 4 تا 5 روز تحت فرايند تدخين (آفتکشي) قرار داشته باشد.
پس از اين دوره 4 تا 5 روزه، فنها بايد روشن شوند تا باقيمانده گاز موجود بين دانههاي گندم را خارج نمايند. اجازه دهيد فنها قبل از خاموش شدن، به مدت 48 تا 72 ساعت به طور مداوم کار کنند.
زماني که هواي شب سرد ميشود، فنها را بايد مجدداً روشن نمود تا دماي دانهها کاهش يابد. تا زماني که دماي دانه ها به 55 درجه فارنهايت برسد، هر شب بايد فنها را روشن کرد.
به طور متناوب محيط خارجي انبارها را با آفتکشها اسپري کنيد تا از ورود حشرات به انبار جلوگيري شود. همچنين اطمينان حاصل کنيد که تمام خرده دانههاي اطراف انبار را جمعآوري کردهايد.
مطمئن شويد که پس از استفاده از سم فسفين، هيچ غله اي در بخش بالاي انبار قرار نداشته باشد.

 

 

منبع ghalatnews.ir